SANAT, GÖRSEL, GÖRSEL SANATLAR, GÖRSEL SANATLAR DERSİ,

SANAT, GÖRSEL, GÖRSEL SANATLAR, GÖRSEL SANATLAR DERSİ,

GÖRSEL SANATLAR DERSİ SANAT, GÖRSEL, GÖRSEL SANAT görsel sanatlar dersi 2.dönem zümre tutanağı, görsel sanatlar yıllık planlar, görsel sanatlar dökümanları, görsel sanatlar, teknoloji ve tasarım dersi, sanat, desen, yağlı boya, karakalem proje görevleri
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» urartu sanatı slayt indir
Çarş. Nis. 09 2014, 19:14 tarafından ylmzxp

» VİTRAY NEDİR VİTRAY SANATI
Çarş. Şub. 05 2014, 07:43 tarafından tasarımcı

» resim sanatı
Çarş. Şub. 05 2014, 07:37 tarafından tasarımcı

» Karikatür Sanatı? Karikatürist Kimdir? Karikatür Nasıl Çizilir?
Perş. Ocak 30 2014, 15:23 tarafından tasarımcı

» tuzak kurmak
C.tesi Ara. 28 2013, 03:18 tarafından tasarımcı

» ağaç kesilmesin
C.tesi Ara. 28 2013, 03:12 tarafından tasarımcı

» İbrahim ÖZDABAK karikatürleri
Paz Ara. 01 2013, 09:16 tarafından tasarımcı

» İbrahim ÖZDABAK
Paz Ara. 01 2013, 09:14 tarafından tasarımcı

» ev arkadaşım erkek
C.tesi Kas. 30 2013, 18:41 tarafından tasarımcı

» kaplumbağa ve tavşan
C.tesi Kas. 30 2013, 18:36 tarafından tasarımcı

» Kaligrafi nedir?
Salı Eyl. 03 2013, 08:54 tarafından tasarımcı

» rönesans resim sanatı
Ptsi Ara. 31 2012, 10:41 tarafından tasarımcı

» yetenek atölyesi
Çarş. Haz. 06 2012, 02:57 tarafından tasarımcı

» FAHRETTİN KÖKLÜ (POLİS VE FARE)
C.tesi Haz. 02 2012, 04:44 tarafından tasarımcı

» evlenme teklifi
Salı Mayıs 29 2012, 07:26 tarafından OPTIMISTIC

» boynun neden eğri
Salı Mayıs 29 2012, 07:24 tarafından OPTIMISTIC

» boynun neden eğri
Salı Mayıs 29 2012, 07:23 tarafından OPTIMISTIC

» evlenme teklifi
Salı Mayıs 29 2012, 06:54 tarafından OPTIMISTIC

» kimden peydahladın
Salı Mayıs 29 2012, 06:51 tarafından OPTIMISTIC

» perspektif konu anlatımı video izle
Ptsi Mayıs 21 2012, 20:12 tarafından tasarımcı

SON DAKİKA HABER
ZİYARETÇİ DEFTERİ
GÜNLÜK BURCUNUZ
Günlük Burç
MEB HABER BANDI
FORM GAZETE BAŞLIKLARI
HAVA DURUMU
İL İL TÜRKİYE
forex
İNG-TÜRKÇ DİL ÇEVİRİ

Türkçe - İnglizce / İngilizce - Türkçe Çeviri
Kelime:

© 2008 forex


forex
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Kimler hatta?
Toplam 4 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 4 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 82 kişi Salı Eyl. 06 2016, 08:31 tarihinde online oldu.
ONLİNE SÜRENİZ
GÖRSEL SAYAÇ
http://gorselsanatlar.bedavaforum.biz/

Paylaş | 
 

 Röprodüksiyon inceleme örneği (ders etkinliği)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
bluewws



Mesaj Sayısı : 79
Yaş : 36
Kayıt tarihi : 07/03/09

MesajKonu: Geri: Röprodüksiyon inceleme örneği (ders etkinliği)   Salı Kas. 30 2010, 17:41

Vincent Van Gogh'un 1888 tarihli eserinin orjinali



Aynı resmin röprodüksiyonu

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.google.com
bluewws



Mesaj Sayısı : 79
Yaş : 36
Kayıt tarihi : 07/03/09

MesajKonu: Geri: Röprodüksiyon inceleme örneği (ders etkinliği)   Salı Kas. 30 2010, 17:38

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.google.com
bluewws



Mesaj Sayısı : 79
Yaş : 36
Kayıt tarihi : 07/03/09

MesajKonu: Röprodüksiyon inceleme örneği (ders etkinliği)   Salı Kas. 30 2010, 17:32

Öğrenciye, dönemin(eserin yapıldığı, sanatçını yaşadığı dönem) siyasi, toplumsal ve ekonomik olayları hakkında ön bilgi verilir. Sanat akımı ve eseri yapan sanatçı hakkında kısa bir açıklama yapılır.

Yapıt, tepegöz, projeksiyon v.b. cihazlarla renkli olarak yansıtılır.

a)Betimleme: Orada ne var,ne görüyorsunuz?
Bütün cavapların bir dökümünü yapın.
Cevaplar:Bu resimde gözümüze çarpan ilk ayrıntı bir kadın ve erkeğin ayakta duruyor olmasıdır.Erkek kadının elini avucunun içine almıştır.ilk görüşte sanki bir evlenme ya da söz verme gibi bir konun işlendiği izlenimi vardır.Kadın ve erkeğin ortasında bir köpek,.adam ve kadının arkasında bir koltuk koltuğun altında terlikler,koltuğun üstünde asılı bir ayna ,aynanın sol tarafında bir tespih sağ tarafında ufak bir süpürge bulunmaktadır.Tavandan şatafatlı bir avize sarkmaktadır.Sol tarafta pencere,pencerenin dibinde dolap ve üzerinde elmalar,sol alt tarafta tahta terlikler ve yerde köşesi görünen bir halı vardır.Kadının üzerinde elleriyle etekliğini tuttuğu kolları ve yakası kürklü yere kadar uzanan yeşil bir elbise vardır.Kadının kafasını örten bir örtü de vardır.Adamın üzerinde abartılı bir şapka göze çarpmaktadaır.Adamın üzerinde koyu kahverengi ve morumsu,yakası ve etekleri kürklü bir elbise bulunmaktadır.Kadının arka tarafında ise yatak bulunmaktadır.
1)Bu hangi sanat formudur? (resim, özgün baskı, yontu, seramik gibi)
Cevap:Resim
2) Ana tema nedir? Resimde neler oluyor.yakından bakın.
Cevap:Bir erkek ile kadının birbirlerine evlilik sözü vermesi.
3) Hangi çizgiler sanat yapıtında etkin görünüyor? (düz, eğri diğerleri)
Cevap:Resimde dikey çizgiler hakimdir.Pencerenin konumu,yatağın üzerindeki perdelerin konumu,tavandan sarkan lambanın konumu dikeydir.resimdeki en çarpıcı dikeylik erkeğin ve kadının ayakta duruşuyla oluşturduğu dikeyliktir.
4) Hangi şekiller sanat yapıtında etkin görünüyor? (geometrik, organik, her ikisi de)
Cevap:Resimde inorganik nesnelerin sayısı daha fazla olmasına rağmen konu itibarıyla organik formlar daha baskındır.resimdeki yuvarlak hatlı formlar;şapka ,yatak,perde,ayna ve lambanın şeklidir.Sert biçimler ise; pencere,dolap,lambanın kollarındaki biçimler,elbiselerin kıvrımlarıdır.Ayrıca resimde keskin formlar yumuşak formlara göre daha baskındır.
5) Bulduğunuz ana örüntü ve dokuları adlandırın.
Cevap:Sanatçı nesneleri en ufak ayrıntısına kadar çizmiş olduğu için sanki nesnelere dokunacakmış gibi görünmektedir.Sanatçı resimdeki her bir ayrıntıyı büyük bir sabır ve özenle işlemiştir.Bunu özeni köpeğin yumuşacık gibi duran tüylerinden,zemindeki ahşap parkelere,giysilerdeki kürkün yumuşak dokusu,lambanın metal dokusu,ten dokusunda görebiliriz.Yani sanatçı için Doku ustası diyebiliriz.

b)Çözümleme: Sanat yapıtı nasıl oluşturulmuştur? Nasıl yapılmıştır?
1) Bu resimde şekiller nasıl düzenlenmiştir? ( simetrik, üçgen, dikey, dairesel, kesişen)
Cevap: Bu resimde şekiller genellikle dikey olarak düzenlenmiştir.Dikeyleri dengelesin diye de yataylara yer verilmiştir.
2) Renkler nasıl düzenlenmiştir? Açık renkler mi, koyu renkler mi toksa her ikisi Birden mi baskın görünüyor? Renkler parlak mı?
Cevap: Resimde sıcak ve soğuk renkler dengeli bir biçimde düzenlenmiştir.Yine de genele baktığımızda sıcaka renklerin daha ağırlıklı olduğunu görebiliriz.en çok tekrarlanan ve göze batan renk ise kahverengidir.Resme baktığımızda koyu tonlar ağırlıklı gibi gelse de aslında baskın olan orta tonlardır.Bir örnek vermek gerekirse adamın elbisesi koyu kadının elbisesi açıktır.resimde gri tonlar ağırlıktadır.renkler bazı yerler hariç genellikle matt
3) Uzam nasıl düzenlenmiş? Birbirini örten biçimde, üç boyutlu mu, her ikisi mi? Ön plan,orta plan ve arka planı bulun.
Cevap:Resimde gerek birbirini örtme gerekse üç boyutluluk olması gerektiği gibidir.Yani dengededir.denge gerçekten çok iyi sağlanmıştır.resimde göze batan bir boşluk yoktur.Buna rağmen nesneler birbiri üzerine binmemiştir.Resimde ön planda erkek ve kadın var gibi gözükse de ön planda köpek durmakta erkek ve kadın orta plan unsuru olarak kalmaktadır.Arka planda ise koltuk ve en arkada ayna vardır.
4) Işık ve renk değerleri nasıl düzenlenmiş? ( gölgeleme yok, hafif gölgeleme koyu ile derinlik fikrinin sağlanması,fazla zıtlık olması )
Cevap:Resimdeki renklerin birbirleriyle ve kendi içlerinde bir derecelenmeleri vardır.En açık renkten en koyu renge kadar uyumlu bir geçiş vardır. resimde sıcak ve soğuk renkler dengeli bir biçimde düzenlenmiştir.Yine de genele baktığımızda sıcaka renklerin daha ağırlıklı olduğunu görebiliriz.en çok tekrarlanan ve göze batan renk ise kahverengidir.Resme baktığımızda koyu tonlar ağırlıklı gibi gelse de aslında baskın olan orta tonlardır
5) Yapıt heykel ise ,hafif yoksa ağır bir görünümü mü var? Boş alanları var mı? İç bükey ya da dış bükey öğeleri var mı? Her ikisi de mi var?
Cevap: Yapıt bir resim.
6) Sanatçı bu resmi hangi teknikle yapmış? ( çizgi, boya, kolaj ya da oyma, diğer)
Cevap: Yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
7) Ne çeşit gereçler kullanmış? ( kil, ağaç, yağ, diğer)
Cevap: Yağlı boya, Bir çeşit yağ, terebentin,
8 ) Fırça darbeleri nasıl? (Geniş, dağınık, ince, karışık…vs)
Cevap:Geniş fırça darbeleri kullanılmış ayrıntı için ince fırça darbeleri kullanılmıştır.

c)Yorumlama: Sanat yapıtının teması nedir? Ne demek istemektedir?
Cevap:Resim ticaret amacıyla benelüks ülkelerine giden İtalyan taciri Giovanni Arnolfini’yi karısı Giovanna Cenami ile birlikte betimliyor.Bu yapıt kendine göre devrimci bir yapıttır.Tablo bu kişilerin yaşamlarından bir kesit ,evlilik anını temsil ediyor.sanatçı bu durumda görgü tanığı durumundadır.
1)Dokunduğunuz zaman yapıtın yüzeyinden neye benzer bir his anlıyorsunuz? Ne gibi bir ses veriyor?
Cevap:İlahi okunuyormuş gibi bir ses
2)Ne gibi bir tat veriyor?
Cevap:Pencere önündeki elmaların tadı gibi.
3)Ne gibi kokuyor?
Cevap:Açık pencereden gelen baharın kokusu gibi.
4) Bu çalışmaya bir başlık bulun.
Cevap:Evlenme yemini
5) Hangi simgeleri görüyorsunuz?
Cevap:Kadının masum duruşu utangaçlığı,erkeğin kendine güveni vebir sanatçının şahitliği.
6) Renkleri neyi simgeliyor?
Cevap: Mat durmalarına rağmen renkler zenginliği ve ihtişamı simgeliyor.
7)Bu çalışma bugün insanlara ne ifade ediyor?
Cevap: Bu çalışma bugün insanlara,çok çalışmanın,iyi bir gözlemci olmanın ve sabrın nasıl bir sonuç ortaya çıkardığını ve insan istedikten sonra yapamayacağı ve elde edemeyeceği hiçbir şeyin olmadığını gösteriyor.
4.Yargılama:Sizce bu sanat yapıtı güzel mi?
Cevap: Evet bu sanat yapıtı, ............................. yüzden güzeldir. Hayır, ...................... yüzden güzel değildir.


ALINTIDIR
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.google.com
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Röprodüksiyon inceleme örneği (ders etkinliği)   Bugün 22:03

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Röprodüksiyon inceleme örneği (ders etkinliği)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tims Prodüksiyon`un aciklamasi
» Forumda Kaç Kişi Onlıne Kodu..(Ders)
» Photoscape den Bir Ders Daha
» Ders 4 : 100'e kadar sayılar
» Kyokushinkai Karate

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SANAT, GÖRSEL, GÖRSEL SANATLAR, GÖRSEL SANATLAR DERSİ, :: GÖRSEL SANATLAR DERSİ DÖKÜMAN İNDİR :: Görsel Sanatlar Etkinlik Havuzu :: 8.sınıflar-
Buraya geçin: